Twegiite
Image default
Woning en Tuin

Boomhuis bouwen voor beginners

De koude winterdagen zijn voorbij en het buitenspelen weer staat voor de deur. Wil jij je kinderen verassen met een kasteel, een keuken of klaslokaal? Laat hun verbeelding en creativiteit losgaan bij het spelen in hun nieuwe boomhuis! Lees verder voor deze handige bouwtips voor beginners!

 

De juiste boom

Bij het kiezen van de boom moet je uitgaan van een paar dingen. Zo moet de boom dikke, sterke en zware takken hebben als basis. De wortels moeten stevig in de aarde zitten om ervoor te zorgen dat de boom het gewicht van de boomhut goed aan kan. Beuken, ahorn, eiken, esdoorn en de grote zilverspar zijn hiervoor dus zeer geschikt. Er is ook een grote kans dat jij hiervan een in de tuin hebt staan! Check de status van de boom goed om ervoor te zorgen dat je geen zieke boom hebt gekozen.

 

Voorbereidingen

We beginnen bij het begin; het snoeien van de boom. Om de ruimte voor te bereiden voor het timmeren, moeten er veel takken gesnoeid worden. Ben slim en doe onderzoek naar een groencontainer huren. Dit scheelt een hoop en maakt de tuin meteen vrij van losse takken en bladeren. Heb jij niet de juiste machines thuis liggen? Dan kan je ze huren bij jouw dichtstbijzijnde bouwmarkt. Zorg er vervolgens voor dat je de regelgeving van jouw gemeente goed hebt bekeken. Heb jij een bouwvergunning nodig voor de bouw of niet? Zo ja, zorg dat je dit geregeld hebt.

 

Tekenen

Nu de voorbereidingen zijn gedaan, is het tijd voor het schetsen van de bouwtekeningen. Hoe wil je dat de boomhut eruit gaat zien? Hoe groot gaat het worden en hoe kom je erin? Teken dit allemaal uit en check dat het realistisch en veilig is. Mocht je hier niet zo goed in zijn, zoek dan eens op het internet voor bestaande bouwtekeningen. Als dat allemaal geregeld is, dan is het tijd om te beginnen! Mocht je nog vragen hebben, zoek dan online naar video’s die jou dingen nog eens rustig kunnen uitleggen.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/groenafval-container/