Twegiite
Image default
Winkelen

5 redenen waarom massageolie voor elke huiskamer handig is

Er is niets lekkerder dan een goede massage. Of je nu een avondje verwennerij schenkt aan jezelf, of aan je partner, met de juiste massageolie kun je de ervaring extra prettig maken. Maar waarom is massageolie dan eigenlijk zo’n goed idee om in huis te hebben? Dit artikel legt je de vijf belangrijkste redenen uit.

1. Massageolie voelt zijdezacht aan op de huid

Masseren met massageolie voelt zijdezacht aan op de huid vergeleken met masseren met lotion of crèmes. Massageolie tegenwoordig zo geparfumeerd dat het zelfs aromatherapeutische vaardigheden geeft, waardoor je een heerlijke ervaring beleeft. Je huid voelt soms ook aan alsof het beter wordt als je massageolie gebruikt, mede dankzij het hydraterende effect dat massageolie heeft.

2. Het verbetert de bloedsomloop

Massageolie helpen het ontgiften van je lichaam en verbeteren de bloedsomloop. Als je je spieren masseert, maakt de olie het mogelijk dat de huid goed kan glijden en dat je meer druk kunt uitoefenen, waardoor bloeddruppels gemakkelijker langs de oppervlakte van de huid kunnen verplaatsen. Onderzoek toont aan dat massageolie helpt bij het versterken van de bloedsomloop, waardoor ons lichaam meer voedingsstoffen krijgen en de herstelprocessen sneller zullen gaan.

3. Het helpt je ontspannen

Het is algemeen bekend dat massage je ontspant. Maar met massageolie gaat dit nog een stuk verder. Het is gebleken dat massage met massageolie de productie van oxytocine stimuleert. Oxytocine laat je genieten van de meerwaarde van massage met massageolie, omdat het je zowel fysiek als emotioneel ontspant.

4. Massageolie heeft een meer vettig gevoel

Massageolie heeft een meer vettig gevoel dan lotion, waardoor de massage langer duurt. De olie maakt de druk die je uitoefent veel rustiger, in plaats van dat je dit moet doen bij de staande massage met lotion. Daarnaast maakt het dat je als masseur in staat bent om meer druk uit te oefenen op problematische spiergroepen, waardoor je deze makkelijker kunt helpen herstellen.

5. Houdt de huid gezond

Massageolie kan de huid gezond houden. Goede massageolie bevat essentiële oliën, antioxidanten en andere voedingsstoffen die de huid voeden en hydrateren. Deze bestanddelen in de massageolie zorgen ervoor dat je huid mooi en gezond blijft, zelfs na herhaalde massages.

Zoals je hebt kunnen lezen heeft het gebruik van massageolie veel voordelen. Het voelt prettiger aan op de huid, helpt je ontspannen, verbetert de bloedsomloop en houdt de huid gezond. Als je op zoek bent naar een goede massageolie, ga dan hier naar massageolie kopen.

Iedereen kan dus de voordelen zien van massageolie, en tenzij je allergisch bent voor de bestanddelen, is het zeker de moeite waard om in huis te halen.

Conclusie

Om een aangename massageervaring te krijgen, is het gebruik van massageolie noodzakelijk. Het is dan ook zeker een goed idee om massageolie in huis te hebben. Je kunt kiezen uit een breed scala aan massageoliën met interessante smaken en geursensaties om je massageervaring te verbeteren. Als je op zoek bent naar een goede massageolie dan kun je dan hier naar massageolie kopen.

.