Twegiite
Image default
Aanbiedingen

10 tips om jouw kantoor snel op te ruimen

10 tips om jouw kantoor snel op te ruimen

Het kan soms best lastig zijn om je kantoor netjes en georganiseerd te houden. Zeker wanneer je een drukke baan hebt en weinig tijd om op te ruimen. Toch is het belangrijk om regelmatig je kantoor op te ruimen, omdat een opgeruimd kantoor bijdraagt aan een opgeruimd hoofd en een hogere productiviteit. Maar hoe doe je dat nu snel en efficiënt? Hieronder geef ik je 10 tips die mij helpen om snel mijn kantoor op te ruimen.

 

Maak gebruik van opbergbakjes

Deze zijn ideaal om je bureau snel opgeruimd te houden. Sorteer je spullen in verschillende bakjes en zorg dat elk bakje een vaste plek heeft. Zo weet je altijd waar je iets kunt vinden.

 

Zet een prullenbak naast je bureau

Een prullenbak naast je bureau is onmisbaar. Zo kun je snel en eenvoudig papieren en andere spullen weggooien die je niet meer nodig hebt.

 

Maak gebruik van labels

Labels helpen je om snel te vinden wat je zoekt. Zorg dat je elk opbergbakje, ordner of map voorziet van een label.

 

Houd een schoonmaakrooster bij

Een schoonmaakrooster helpt je om regelmatig schoon te maken en op te ruimen. Plan bijvoorbeeld een half uurtje per week in om je bureau en kantoor op te ruimen.

 

Gebruik een whiteboard of prikbord

Een whiteboard of prikbord is ideaal om belangrijke notities, afspraken en taken op te schrijven. Zo hoef je niet steeds te zoeken naar papieren of notities.

 

Digitaliseer zoveel mogelijk

Digitaliseer zoveel mogelijk papieren en documenten. Zo voorkom je dat je bureau vol komt te liggen met papieren en kun je alles snel en eenvoudig terugvinden op je computer.

 

Gooi regelmatig spullen weg

Zo voorkom je dat je bureau vol komt te liggen met spullen die alleen maar in de weg liggen.

 

Zorg voor voldoende opbergruimte

Door genoeg ruimte blijven er minder dingen slingeren. Gebruik voor je voorraad bijvoorbeeld een stelling van Stellingstunt.

 

Werk in zones

Zorg dat elke zone een vaste functie heeft. Zo kun je snel en eenvoudig je spullen terugvinden.

 

Ruim aan het einde van de dag je bureau op

Hierdoor kun je de volgende dag weer fris beginnen. Een opgeruimd bureau zorgt voor een opgeruimd hoofd.

Al met al is het belangrijk om regelmatig je kantoor op te ruimen. Met deze 10 tips kun je snel en efficiënt je kantoor opruimen, zodat je weer vol energie aan het werk kunt. Probeer het eens uit en ontdek wat voor jou het beste werkt!

 

https://www.stellingstunt.nl/